BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BASKIN FURYASI

Siyonist işgal güçleri bugün (18 Ocak Salı) sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde ve Kudüs'te yine baskınlar gerçekleştirdi ve bazı kişileri gözaltına aldılar. 

Görüntülenme: 809 Tarih: 18 Ocak 2022 17:28
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BASKIN FURYASI

Verilen haberlere göre baskınlar yüzünden Nablus ve Cenin'de meydana gelen çatışmalarda yaralananlar oldu.  

Gözaltına alınanlardan birinin de Hamas'ın "Buluşma yerimiz Kudüs" isimli listesinden El-Halil milletvekili adayı olan Ferhan Alkam olduğu belirtildi. 

İşgal güçlerinin Beytlahim'in doğusundaki Tuku kasabasından sekiz Filistinli genci gözaltına aldığı belirtildi. 

Ramallah'ın doğusundaki Silvad kasabasından  Anter İyad Hamid, Muhammed Hammad, İsmail Serrac ve Mustafa Ataşe isimli gençleri gözaltına aldılar. 

Aynu Yebrud kasabasından özgürleştirilmiş eski esir Emin Arman'ı, Ramallah şehrinden Muhammed Hasan Mufrih isimli genci gözaltına aldılar.  

İşgal güçlerinin Cenin'in güneyindeki Ceba' kasabasında izleme kameralarına el koyma girişimi üzerine çıkan çatışmalarda iki genç plastik mermiyle yaralandı. 

Nablus'un doğusundaki Yusuf'un Kabri bölgesine yerleşimcilerin otobüslerle baskın düzenlemesi yüzünden çıkan çatışmalarda işgalci askerlerin Filistinlilerin üzerine ateş etmesi sebebiyle bir genç plastik mermiyle yaralandı. 

Nablus'un doğusundaki Amman Caddesi'nde de çatışmalar çıktı ve işgal güçleri gençlerin üzerine yoğun bir şekilde gaz bombası ve plastik mermi attı. Gençler de işgalcilerin üzerine molotof kokteyli attılar. 

İşgal altındaki Kudüs'te ise işgal güçleri, Kalendiya mülteci kampındaki Kalendiya askeri kontrol noktasında Muhammed Halid isimli genci gözaltına aldılar. İşgalcilerin onu teslim olmaya zorlamak için önce kardeşi Ahmed'i rehin aldıklarına dikkat çekildi. Şehir içinde de Me'mun El-Gul isimli genci gözaltına aldılar.  

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da gözaltına alıyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyor. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar