SÜLEYMAN EL HEZALİN'İN KATLEDİLMESİ BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

 

Görüntülenme: 1291 Tarih: 18 Ocak 2022 17:07
SÜLEYMAN EL HEZALİN'İN  KATLEDİLMESİ BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Filistin'deki yahudileştirme faaliyetlerine karşı verilen mücadelelerde sürekli ön saflarda yer almasından dolayı "Şeyhu'l-Ard (Toprak Büyüğü)" olarak isimlendirilen 71 yaşındaki Süleyman El-Hezalin'in işgal polisine ait kamyonun kasten çarpması sonucu ağır yaralanmasının ardından dün (17 Ocak Pazartesi) hayatını kaybetmesi üzerine Filistin Yönetimi ve Filistinli direniş grupları işgal rejimine karşı tepkilerini dile getirdiler. 

Ramallah'taki hükümetin başbakanı Muhammed İştiyye, Hezalin'in vefatı münasebetiyle bir açıklama yaparak ailesine ve bütün köy ahalisine başsağlığı dileğinde bulundu. İştiyye, Hezalin'in Filistin'deki direnişin bir simgesi olduğunu dile getirdi. 

Filistin Dış İşleri Bakanlığı da Hezalin'in kasıtlı bir şekilde öldürülmesini kınadı ve bu cinayetin işgal rejiminin vahşiliğini ve ırkçılığını gözler önüne serdiğini dile getirdi. Bakanlık bu olayın üzerine gideceğini ve ırkçı anlayışı yansıtan bütün ayrıntılarını konuyla ilgili uluslararası kuruluşlarla ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'yle paylaşacağını belirtti.

İslami Direniş Hareketi (Hamas), yaşlı insan El-Hezalin'in ölümünden tamamen işgal rejiminin sorumlu olduğunu dile getirerek, bu tür cinayetlerin direnişin önüne geçme amaçlı işe yaramayacak girişimler olduğunu vurguladı. 

İslami Cihad Hareketi de Hezalin'in vefatı münasebetiyle yaptığı açıklamada onun ölümünden tamamen işgal rejiminin sorumlu olduğunu dile getirdi. 

İşgal polisine ait kamyon 5 Ocak Çarşamba günü El-Hezalin'e kasten çarpmış ve bu yüzden ağır yaralanan Hezalin, El-Halil'de bir hastaneye kaldırılmış ama kurtarılamayarak dün sabah vefat etmişti. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar