NABLUS'TA ÇATIŞMA

 

Görüntülenme: 755 Tarih: 18 Ocak 2022 18:45
NABLUS'TA ÇATIŞMA

Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus şehrinin çevresindeki muhtelif merkezlerde işgal güçleriyle Filistinliler arasında meydana gelen son çatışmalarda en az 28 kişinin işgal güçlerinin attığı mermilerle yaralandığı veya atılan gaz bombalarından zarar gördüğü haber verildi. 

Batı Şeria'nın kuzey kesimindeki yahudileştirme faaliyetlerini takip dosyasından sorumlu olan Gassan Dağlas'ın yaptığı açıklamaya göre Nablus'un kuzeybatısında yer alan Burka köyünün girişinde işgal güçleriyle çatışmada birçok kişi göz yaşartıcı gaz bombalarından etkilendi. Dağlas işgal güçlerinin buradaki çatışmalarda aynı zamanda gerçek mermiler de kullandıklarını dile getirdi. 

Kızılay Cemiyeti tarafından yapılan açıklamada ise cemiyet elemanlarının burada 20 kişiye acil sağlık hizmetinde bulunduğu bunlardan 17'sinin gaz bombasından etkilendiğinin, birinin plastik mermiyle yaralandığının, ikisinin bedeninde de yanık meydana geldiğinin tespit edildiği belirtildi.

Kızılay ayrıca Beyta kasabasında da aynı aileden 8 kişiye sağlık hizmetinde bulunduklarını bildirdi. Bunların bir eve gaz bombaları atılması sonucu bu bombalardan zarar gördükleri belirtildi. 

Beyta kavşağında da işgalci askerlerle Filistinli gençler arasında çatışmalar meydana geldiği haber verildi. 

Bunun yanı sıra Cenin ve Kalkilya başta olmak üzere Batı Şeria'nın diğer muhtelif bölgelerinde de işgal güçleriyle çatışmalar meydana geldi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar