KUDÜSLÜLERDEN SALİHİYE AİLESİNE DESTEK

Kudüs'teki aktivistler, siyonist gaspçılar tarafından evleri ve altı dönümlük fidanlıkları bugün sabah kuşatmaya alınan ve kendilerinden evlerini tahliye etmeleri istenen Salihiye ailesine destek amacıyla harekete geçilmesi ve gaspçılara karşı seferber olunması çağrıları yapıldı.  

Görüntülenme: 946 Tarih: 17 Ocak 2022 17:39
KUDÜSLÜLERDEN SALİHİYE AİLESİNE DESTEK

İşgal güçleri bugün (17 Ocak Pazartesi) işgal altındaki Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'ne giden anayolu kapatmış ve Salihiye ailesinin evini kuşatmaya almışlardı. 

İşgalci katillerin gasp ettiği evin sahibi olan aile ise bu kuşatmaya karşı evlerini savunmak için çatıya çıktı ve çatının üzerine benzin dökerek, işgalcilerin herhangi bir müdahalede bulunmaları durumunda evlerini yakma ve çatıya çıkardıkları gaz tüplerini patlatma tehdidinde bulundular. 

Evin sahibi; "Ya evimizde yaşamaya devam ederiz ya da mezara gideriz. Artık hepimiz uyanmak zorundayız. Bugün beni evimden çıkarmak istiyorlar. Yarın ikinciyi, üçüncüyü ve sonunda hepimizi. Korkmayacağız. Ya bizim peşimizi bırakırlar, ya evimize hapsederler, ya da öldürürler!" diye seslendi. 

İşgalci saldırganlar Salihiye ailesine geçtiğimiz Aralık ayının ortasında, evlerinin ve arazilerinin gasp edilmesine dair kararı teslim etmiş ve kendilerine evlerini tahliye etmeleri için 25 Ocak 2022'ye kadar mühlet vermişlerdi. Ancak aile evlerini tahliye etmemekte direniyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar