SİYONİST GÜÇLER GAZZELİ BALIKÇILARA SALDIRDI

İşgal ordusuna mensup deniz güçleri bugün yine Gazze kıyılarına yakın yerlerde Gazzeli balıkçıların teknelerine saldırdılar.  

Görüntülenme: 868 Tarih: 17 Ocak 2022 23:39
SİYONİST GÜÇLER GAZZELİ BALIKÇILARA SALDIRDI

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre işgal askerleri iki balıkçıya silahla saldırdı ve teknelerinin üzerine fıskiyelerle basınçlı bir şekilde su sıktı. 

Saldırı üzerine balıkçılar bölgeden kaçmak zorunda kaldılar. 

Bu olayın Gazze şehrinin kuzeyindeki Sudaniye mıntıkasına üç mil mesafede olan bir alanda meydana geldiği belirtildi. Oysa FKÖ'nün işgalci siyonistlerle imzaladığı anlaşmaya göre Gazzeli balıkçıların 20 mil avlanma mesafelerinin olması gerekiyor. İşgal rejimi tamamen keyfi bir şekilde bu mesafeyi bir ara 6 mile kadar düşürmüş, sonra Filistinlilerle yapılan ateşkesle 12 mile çıkarmayı kabul etmişti. Ancak işgal rejimi hiçbir konuda uymadığı gibi bu konuda da taahhütlerine uymuyor ve Gazzeli balıkçılara kıyıya çok yakın mesafelerde de saldırabiliyor. 

Gazze bölgesi ahalisinin %10'u balıkçılıkla geçiniyor ve balıkçılık mesleği Gazze Şeridi ahalisinin gıda ihtiyacının karşılanmasında önemli bir açığı kapatıyor. Ancak bölgeyi 15 yıldan fazla süredir abluka altında tutan siyonist işgal güçleri sık sık denizde balıkçı teknelerini sıkıştırıyor, üzerlerine yoğun bir şekilde ateş ediyorlar. Bazen bu tekneleri kıyıya yanaşmaya zorlarken bazen de balıkçıları tutukluyor, teknelerine ve avladıkları balıklara da el koyuyorlar.

Uluslararası hukuka ve BM kararlarına göre işgalci siyonistlerin Gazze sularına karışmaması gerekiyor ve bölgedeki balıkçıların avlanmalarıyla ilgili herhangi bir sınır getirme hakkı bulunmuyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar