BEYTLAHİM'DE FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT EDİLDİ

Bugün (17 Ocak Pazartesi) Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Beytlahim'in güneyinde Etzion yahudi yerleşim merkezi kavşağında Filistinli bir gencin işgal güçleri tarafından, bıçaklama teşebbüsünde bulunduğu iddiasıyla ateş edilerek şehit edildiği haber verildi.  

Görüntülenme: 721 Tarih: 17 Ocak 2022 17:53
BEYTLAHİM'DE FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT EDİLDİ

Sağlık Bakanlığı şehit edilen gencin El-Halil vilayetine bağlı Si'ir kasabasının ahalisinden Falih Musa Şakir Ceradat isimli genç olduğunu duyurdu. 

Siyonistlere ait medya organları gencin adı geçen kavşaktaki bir noktada işgalci askerlere yönelik bıçaklama teşebbüsünde bulunduğunu, bunun üzerine işgalci askerlerin kendine ateş etmek zorunda kaldıklarını ileri sürdüler. 

Görgü tanıkları ise olay anına şahit olduklarını, işgalci askerler açısından tehlike oluşturacağını gösteren hiçbir gelişmenin gözlemlenmediğini vurguladılar. Görgü tanıkları ayrıca işgal askerlerinin gencin yaralanmasından sonra onu kanları akar bir halde yerde bıraktıklarını ve kendisine hiçbir sağlık yardımında bulunmadıklarını ifade ettiler. 

İşgal rejiminin talimatlarına göre bir işgal askerinin, herhangi bir Filistinliyi sadece "eyleme teşebbüs şüphesi" ile öldürme yetkisi bulunuyor. Askerin bu konudaki iddialarını ispat etmesi gerekmiyor. Askerin şüphesi, telaşa kapıldığını ve korktuğunu iddia etmesi onun haklı çıkarılması için yeterli gerekçe sayılıyor.  

İşgal yönetiminin askerlerine bu yetkiyi vermesinden dolayı Filistin topraklarında sürekli birileri keyfi şekilde şehit ediliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar