SİYONİST İŞGALCİLER BURKA KÖYÜNE SALDIRDI

 

Görüntülenme: 768 Tarih: 17 Ocak 2022 19:43
SİYONİST İŞGALCİLER BURKA KÖYÜNE SALDIRDI

Dün (16 Ocak Pazar) akşam saatlerinde, Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus şehrinin batısındaki Burka köyüne, işgal askerleri tarafından himaye edilen ve işgal rejiminin sivil çetelerini oluşturan yahudi yerleşimcilerin saldırısı esnasında atılan plastik mermilerle bir genç yaralanırken onlarca kişi de atılan gaz bombalarından zarar gördü. 

Batı Şeria'nın kuzey kesimindeki yahudileştirme faaliyetleri dosyasından sorumlu olan Gassan Dağlas'ın verdiği bilgilere göre, onlarca yahudi yerleşimci İyad Rağib Salah isimli bir Filistinlinin köyün batı mıntıkasında bulunan evini bastı. Bunun üzerine köy ahalisi onlara engel olmak istedi. İşgalci askerlerin de saldırgan yerleşimci çetelerini korumaya almak amacıyla olaylara müdahale etmesi üzerine çatışmalar çıktı. İşgalci askerlerin Filistinlilerin üzerine göz yaşartıcı gaz bombaları atması sebebiyle onlarca kişi bu bombalardan dolayı nefes alma sıkıntısı yaşadı. 

Dağlas yerleşimci çetelerin Burka köyünün girişinde Cenin - Nablus yolunu tutarak Filistinlilerin araçlarına saldırdıklarını ve bu yüzden birçok aracın zarar gördüğünü dile getirdi. 

Yerleşimcilerin bu baskınları üzerine köyün camilerinin minarelerinden, yerleşimci çetelere karşı savunmaya geçilmesi için dayanışmaya girilmesi çağrıları yapıldı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar