FİLİSTİNLİ ESİR MUHAMMED ARIDA AÇLIK GREVİNDE

Filistinli esir Muhammed Arıda, işgal güçlerinin kendisine verdiği cezaları protesto etmek için ve hücre cezasının kaldırılması talebiyle başladığı açlık grevini dört gündür sürdürüyor. 

Görüntülenme: 705 Tarih: 16 Ocak 2022 19:35
FİLİSTİNLİ ESİR MUHAMMED ARIDA AÇLIK GREVİNDE

Esir Arıda, konuyla ilgili yayınladığı ve Mehcetu’l-Quds Müessesesi’ne ulaşan mesajında, Askalan Cezaevi idaresinin kendisine verilen yeni cezaları uygulamaya devam ettiği için Perşembe gününden itibaren yemek yememeye, su içmemeye ve konuşmamaya başladığını söyledi.
 

Geçmiş duruşması sırasında medyaya yaptığı açıklamalar sebebiyle 12 Aralık’ta kendisine verilen yeni cezaların iki ay boyunca ziyaret ve kantin yasağı, elektrikli eşya kullanmama ile iki hafta hücre cezası olduğunu bildiren Arıda, açlık grevine başlamadan önce cezaların durdurulması için yemekleri geri çevirdiğini ifade etti.
 

Arıda, cezaevi idaresinin birkaç kez cezalara son vereceğini vaat etmesine rağmen oyalama taktiği güttüğünü kaydederek, şu an sadece yasakların kaldırılmasını değil aynı zamanda hücre cezasına da son verilmesini talep ettiğini bildirdi.
 

İşgal güçleri, Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin kentine bağlı Arabe beldesi sakinlerinden Muhammed Arıda’yı 16 Eylül 2002’de gözaltına aldı.
 

İşgal mahkemesi, İslami Cihad Hareketi üyesi olduğu ve direniş eylemlerine katıldığı gerekçesiyle Arıda’yı üç kez müebbet ve 20 yıl hapis cezasına mahkûm etti.
 

Arıda, 6 Eylül 2021’de beş esirle birlikte Celbu’ Cezaevi’nden tünel kazarak kaçmayı başarmasına rağmen 10 Eylül’de işgal güçlerince yeniden gözaltına alındı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar