NABLUS'UN GÜNEYİNDE ÇATIŞMA

Filistinli direnişçiler dün (15 Ocak Cumartesi) akşam saatlerinde Nablus’un güneyinde yer alan Beyta beldesindeki Subeyh Dağı bölgesinde işgal güçleriyle çatıştı. 

Görüntülenme: 721 Tarih: 16 Ocak 2022 17:32
NABLUS'UN GÜNEYİNDE ÇATIŞMA

Yerel kaynaklar, Filistinli direnişçilerin otomatik silahlarla Subeyh Dağı’nın tepesinde bulunan Evyatar Yahudi Yerleşkesi’ne ateş açması üzerine işgal güçleriyle direnişçiler arasında çatışma çıktığını söyledi.
 

Kaynaklar, işgal güçlerinin bölgeye akın ettiğini ve çok sayıda aydınlatma fişeği attığını bildirdi.
 

Kaynaklar ayrıca Beyta beldesi sakinlerinin işgal güçleriyle Filistinli direnişçiler arasında yaşanan çatışmaları ve silah seslerini tekbirlerle karşıladıklarını ve direnişçiler lehine sloganlar attıklarını ifade etti.
 

Filistinliler geçen yılın ortalarından bu yana Subeyh Dağı bölgesinde dağın tepesinde kurulan Yahudi yerleşkesinin kaldırılması talebiyle haftalık gösteriler düzenliyor.
 

Gösterilere sert bir şekilde müdahale eden işgal güçleri, Filistinlilerin üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor ve göz yaşartıcı bomba atıyor.
 

İşgal güçlerine karşı koymada yeni metotlar geliştiren Filistinli gençler de gece yanıltması adını verdikleri faaliyetler sırasında Yahudi yerleşkesini koruyan işgal ordusu askerlerine doğru havai fişek atıyor.
 

Subeyh Dağı bölgesinde geçen yaz başlayan gösterilerde bugüne kadar dokuz Filistinli şehit oldu ve yüzlerce kişi de yaralandı.
 

Dün ayrıca Beyta beldesi yakınlarında Filistinli gençlerin Yahudi yerleşimcilere ait bir otobüsü taşladıkları kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar