FİLİSTİNLİ GRUPLARIN LİDERLERİ CEZAYİR YOLUNDA

Filistinli grupların heyetleri Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebun’un Filistin uzlaşısı için gösterilen çabaları yeniden canlandırmak amacıyla yaptığı çağrı üzerine Cezayir’e ulaşmaya başladı. 

Görüntülenme: 751 Tarih: 16 Ocak 2022 23:18
FİLİSTİNLİ GRUPLARIN LİDERLERİ CEZAYİR YOLUNDA

Cezayir Eş-Şuruk gazetesi, Filistinli grupların başkent Cezayir’e gelmeye başladıklarını ve Cezayir’in her grubu ayrı ayrı dinlemek istediğini, bir sonraki adımın söz konusu görüşmelerin ardından belirleneceğini söyledi.
 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, Fetih Hareketi Merkez Kurulu üyesi Azzam El-Ahmed başkanlığındaki heyetin bugün Cezayir’e ulaşan ilk heyet olacağını ve ardından da İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Halil El-Hayye başkanlığındaki heyetin geleceğini bildirdi.
 

Muhabirimiz, daha sonra Halk Cephesi ve Demokratik Cephe heyetlerinin geleceğini ve son olarak da İslami Cihad Hareketi heyetinin ay sonuna doğru Cezayir’de olacağını ifade etti.
 

Bu arada, Hamas Hareketi dün Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye’nin Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebun’dan Filistin uzlaşısını başarıya ulaştırmak amacıyla görüşmelerde bulunmak üzere Cezayir’i ziyaret için resmi davet aldığını açıkladı.
 

Açıklamada, Heniyye’nin Halil El-Hayye ve Hüsam Bedran’dan oluşan bir heyet oluşturduğu ve heyetin bu hafta içinde Cezayir’e gideceği kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar