SİYONİST GÜÇLER BEYTLAHİM'DE BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçlerinin, Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Beytlahim şehrinin güneyindeki Ed-Duheyşe mülteci kampına yaptıkları baskında iki Filistinli genç yaralanırken 7 kişi de gözaltına alındı.  

Görüntülenme: 751 Tarih: 15 Ocak 2022 01:52
SİYONİST GÜÇLER BEYTLAHİM'DE BASKIN DÜZENLEDİ

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri Ed-Duheyşe mülteci kampına sabah şafak saatlerinden önce baskın düzenledi. Gençlerin karşı çıkması üzerine üzerlerine plastik mermiler, ses ve gaz bombaları yağdırmaya başladılar. Bu saldırıda iki genç mermiyle yaralandı. 

İşgalcilerin daha sonra mülteci kamplarındaki evlerin içine girerek insanları gözaltına almaya başladığı ve aralarında özgürleştirilmiş eski esirlerin de bulunduğu yedi kişiyi gözaltına aldıkları belirtildi. Çoğu gençlerden olan bu kişiler arasında 63 yaşındaki Ahmed Ramazan da bulunuyor.  

İşgal güçlerinin ayrıca kampın duvarlarından Halk Cephesi'ne mensup herkesin gözaltına alınacağına dair el ilanları attıkları belirtildi. 

Dün (14 Ocak Cuma) Hamas liderlerinden ve "Buluşma yerimiz Kudüs" listesinden milletvekili adayı olan Adnan Asfur'un idari tutukluluğunu uzatan işgal yönetiminin yine aynı listeden aday olanlar arasında yer alan El-Halil'den Yusuf Kazzaz'ın da idari tutukluluğunu uzattığı haber verildi. Esirler İletişim Ofisi, işgal yönetiminin Üstad Yusuf Kazzaz'ın idari tutukluluğunu üçüncü kez ve dört aylığına uzattığını bildirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar