HÜSEYİN EBU KUVEYK'TEN NAKAB ÇAĞRISI

 

Görüntülenme: 790 Tarih: 15 Ocak 2022 20:52
HÜSEYİN EBU KUVEYK'TEN NAKAB ÇAĞRISI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Hüseyin Ebu Kuveyk, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş kısmının güney kesiminde yer alan Nakab bölgesinde ağaçlandırma projesi taktiğini kullanarak Filistinlilerin arazilerine el koyan ve buraları düzlemeye devam eden işgalci siyonistlere karşı hak mücadelesi veren Filistinlilerle dayanışma için geniş çaplı bir kitlesel kampanya başlatılması çağrısında bulundu. 

Ebu Kuveyk, Filistin halkının bir bütün olarak işgal altındaki Nakab bölgesinde yaşayan Filistinlilerin, siyonist işgal yönetiminin göçe zorlama, gasp ve yahudileştirme faaliyetlerine karşı verdiği mücadelenin yanında olduğunu vurguladı. 

Ebu Kuveyk, Nakab bölgesinde üç yüz bin Filistinlinin yaşadığını ve onların kendi topraklarının sadece yüzde üçlük bir kısmında hareket etmelerine imkan tanındığını, işgal hükümetinin ve siyonist örgütlerin onların topraklarını gasp etmek, yahudileştirme faaliyetlerini hızlandırmak ve o toprakların kimliğini değiştirmek için yoğun bir faaliyette bulunduğunu dile getirdi. 

Nakab bölgesinde işgal güçlerinin, "ağaçlandırma projesi" oyunu oynayarak Filistinlilerin arazilerine el koymasından ve bu arazilerde düzleme faaliyetlerini sürdürmesinden dolayı altı günden beri hareketlilik ve çatışmalar yaşanıyor. İşgal güçlerinin şiddet uygulamalarına rağmen Filistinliler kararlılıkla mücadelelerini sürdürüyorlar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar