BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Bugün (14 Ocak) Cuma namazı sonrasında, işgal rejiminin yahudileştirme faaliyetlerini, toprak gasbını ve Filistin halkına yönelik kesintisiz bir şekilde devam eden saldırılarını protesto amacıyla düzenlenen gösterilere işgal güçlerinin müdahalede bulunması yine çatışmalara neden oldu.  

Görüntülenme: 924 Tarih: 15 Ocak 2022 15:11
BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Nablus yakınındaki Beyta ve Beyt Decen beldelerinde yahudileştirme faaliyetlerine karşı haftalık olarak düzenlenen gösterilere işgal güçlerin müdahalesi yüzünden çatışmalar meydana geldi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Beyta'da özellikle Cebelu Subeyh civarında çatışmalar oldu. Burada haftalık olarak düzenlenen gösteriye işgal güçleri zehirli gaz bombalarıyla saldırdı. 

İşgal güçleri Cebelu Subeyh'e çıkan yolları kapatmak ve göstericilerin ulaşmasını engellemek amacıyla buraya çıkan yolları tahrip etmeye dünden başlamıştı. Bugün sabah da yolları tahrip etme faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi. 

Beyt Decen'de de işgal güçleri haftalık gösteriye gaz bombalarıyla ve plastik mermilerle saldırdı. 

Nablus'un doğusundaki Beyt Furik kasabasında da işgal güçlerine ait bir aracın Filistinli göstericilerin taşlaması sonucu hasar gördüğü belirtildi. 

Kalkilya'nın Kefer Kaddum kasabasında da haftalık gösterilere müdahale edilmesi çatışmalara neden oldu. Burada 6 kişinin işgal güçlerinin mermileriyle yaralandığı onlarca kişinin de gaz bombalarından zarar gördüğü belirtildi. 

Kefer Kaddum'daki gösteride göstericiler hasta esir Nasır Ebu Hamid'in fotoğraflarını taşıyarak ona desteklerini dile getirdiler. 

El-Halil şehrinde de Babu'z-Zaviye semtinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar meydana geldi. Burada şehrin merkezindeki Şehitler Caddesi'nin girişine yığılan işgal güçlerinin Filistinlilere plastik mermilerle ve gaz bombalarıyla saldırdıkları belirtildi. Çok sayıda genç atılan gaz bombalarından zarar gördü. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar