HAMAS LİDERLERİNDEN NAKAB DİRENİŞİNE DESTEK AÇIKLAMASI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Hazim El-Kasım, Nakab bölgesinde esen rüzgarın, işgalcinin ve onun sömürgeci araçlarının Filistin halkının direnişini dize getirme konusundaki başarısızlığını açığa çıkardığını dile getirdi. 

Görüntülenme: 935 Tarih: 15 Ocak 2022 01:31
HAMAS LİDERLERİNDEN NAKAB DİRENİŞİNE DESTEK AÇIKLAMASI

Kasım, twitter'deki kişisel hesabında yayınladığı mesajında, işgal altındaki Nakab bölgesinde yaşayan Filistinli halkın estirdiği direniş rüzgarının, işgal rejiminin bütün sömürgeci araçlarıyla birlikte bu direnişi dize getirmekten aciz kaldığını ispat ettiğine dikkat çekti. 

Kasım mesajında; "İşgale karşı savaşımız sürmektedir. Toprağın ve hakkın sahibi olan halkımız zafer elde edinceye kadar da durması mümkün değildir." ifadesine yer verdi. 

Bu arada Hamas'ın Siyasi Büro üyelerinden Husam Bedran da, Nakab bölgesinde estirilen rüzgarın, işgal rejiminin 1948'de işgal edilmiş bölgedeki Filistinlileri yurtlarından tasfiye planının başarılı olamayacağını bir kez daha gözler önüne serdiğini belirtti. 

Bedran, Filistin halkının bütün her yerde, işgale karşı direnişte birlik ve bütünlük içinde olduğunu bir kez daha ispat ettiğine dikkat çekti. 

İşgal rejiminin yahudileştirme faaliyetlerine karşı Nakab bölgesinde günlerden beri gösteriler ve eylemler düzenleniyor. İşgal güçlerinin bu gösterilere müdahalede bulunmasına ve çok sayıda Filistinliyi gözaltına almasına rağmen direniş eylemleri durmayıp gittikçe artarak etrafa yayıldı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar