SİYONİST YERLEŞİMCİLER HZ. İBRAHİM CAMİİ'NİN GİRİŞİNİ NEDEN KAZIYOR?

Yahudi yerleşimciler, Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil şehrinin merkezinde bulunan tarihi Hz. İbrahim Camisi'nin girişlerinde işgalci askerlerin himayesinde kazı faaliyetlerini sürdürüyor.  

Görüntülenme: 867 Tarih: 12 Ocak 2022 16:09
SİYONİST YERLEŞİMCİLER HZ. İBRAHİM CAMİİ'NİN GİRİŞİNİ NEDEN KAZIYOR?

Hz. İbrahim Camisi Müdürü Hıfzı Ebu Sinine yaptığı açıklamada; "İşgal yönetimi Hz. İbrahim Camisi'nde her gün muhtelif ve sürekli tekrarlanan taşkınlıklarla karşımıza çıkıyor. Bu çerçevede dış sahasında da kazı çalışmalarını sürdürmek suretiyle de korkunç taşkınlıklar gerçekleştiriyor." dedi. 

Ebu Sinine, bütün bu kazılara çevrede turistik alanlar inşa etmeyi ve yahudi yerleşimcilerin Hz. İbrahim Camisi'ne çıkmalarını kolaylaştırmak için büyük bir asansör inşa etmeyi gerekçe gösterdiğini ifade etti. 

Ebu Sinine bütün bu saldırıların Hz. İbrahim Camisi'nin saygınlığına bir tecavüz ve Müslümanların duygularına yönelik bir tahrik niteliği taşıdığına dikkat çekti. 

Ebu Sinine, yerleşimcilerin birkaç gün önce caminin, yahudiler tarafından gasp edilen kısmının kapısına bir iş çadırı kurduklarını sonra bir yığın kazı yaptıklarını, büyük vinçler yerleştirerek dışarıya toprak çıkardıklarını belirterek, bütün bu çalışmaların caminin geleceği açısından ciddi tehlike oluşturduğunu vurguladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar