İŞGALCİ İSRAİL BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİLERE AİT BİNALARI YIKTI

İsrail işgal güçlerinin bugün (12 Ocak Çarşamba) Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil'e bağlı Mesafir Yatta kasabasının doğusundaki El-Fahit mıntıkasındaki yerleşim alanında Filistinlilere ait meskun evleri, sivil amaçlı yapıları ve bir su kuyusunu yıktığı haber verildi.  

Görüntülenme: 766 Tarih: 12 Ocak 2022 00:16
İŞGALCİ İSRAİL BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİLERE AİT BİNALARI YIKTI

Görgü tanıklarının verdiği bilgilerde toplamda 11 yapının yıkıldığı, bunlardan 5'inin içlerinde toplamda 18 kişinin ikamet ettiği evler olduğu, birinin su depolamak için kullanılan kuyu olduğu, diğerlerinin de farklı amaçlarla kullanılan sivil yapılar olduğu belirtildi. 

Söz konusu mıntıkadaki meskun alanda toplamda 150 kişinin ikamet ettiği ve genelinin tarımla ve koyun yetiştirmekle meşgul olduğu belirtildi. 

Bu arada işgal yönetiminin Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus'un doğusundaki Beyt Decen köyünde de iki binanın inşaatının durdurulması ve bir alanın elektrik bağlantısının kesilmesi için talimat verdiği bildirildi. 

Batı Şeria'nın kuzey kesimindeki yahudileştirme faaliyetleri dosyasından sorumlu olan Gassan Dağles işgal yönetiminin Adil Salih Ebu Hilvan ve Imad Ebu Hilvan isimli şahıslara ait evlerin inşaatlarının durdurulması ve köyün doğu kesiminde yer alan, Köy Meclisi'ne ait bir alanın elektrik bağlantısının kesilmesi talimatı verdiğini duyurdu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar