NASIR EBU HAMİD'İN SAĞLIK DURUMU KÖTÜLEŞİYOR

Esirler Enformasyon Ofisi, Ramallah'ın batısındaki El-Em'ari mülteci kampının ahalisinden olan 49 yaşındaki kanser hastası esir Nasır Ebu Hamid'in sağlık durumunun iyice kötüleştiğini dile getirdi.  

Görüntülenme: 815 Tarih: 10 Ocak 2022 12:40
NASIR EBU HAMİD'İN SAĞLIK DURUMU KÖTÜLEŞİYOR

Esirler Enformasyon Ofisi, esirin sağlık durumunun hızla daha da kötüleştiğini, klinik ölüm benzeri bir durumla karşı karşıya olduğunu ve suni solunum cihazlarına bağlı olarak hayatını devam ettirebildiğini dile getirdi. 

İşgal güçlerinin sürekli ihmalinden dolayı geçtiğimiz Ağustos ayından itibaren sağlık durumu kötüleşmeye başlayan Ebu Hamid, hastalığının tehlikeli düzeye gelmesinden sonra son olarak İsrail'in Barzilai Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Sağlık durumunun gittikçe kötüleşmesi üzerine de burada yoğun bakım odasına alındı. 

Ailesi 7 Ocak Cuma günü kendisini hastanede ziyaret etme imkanı bulmuş ve ziyaret sonrasında yaptıkları açıklamada durumunun çok kötü olduğunu dile getirmişlerdi. 

Ebu Hamid'in Ağustos 2021'den itibaren ağrılarının iyice artması üzerine yapılan muayenelerde akciğer kanseri olduğu belirlendi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar