SİYONİST GÜÇLER BİR ZEİT ÜNİVERSİTESİNE BASKIN DÜZENLEDİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas), bugün (10 Ocak Pazartesi) öğle saatlerinde işgal güçlerinin Batı Şeria bölgesinde yer alan Bir Zeit Üniversitesi'ne baskın düzenlemesini, bazı öğrencileri yaralayıp bazılarını da gözaltına almasını kınayarak bunun çirkin bir suç olduğunu dile getirdi.  

Görüntülenme: 784 Tarih: 10 Ocak 2022 10:19
SİYONİST GÜÇLER BİR ZEİT ÜNİVERSİTESİNE BASKIN DÜZENLEDİ

Hamas olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada işgal rejiminin bu tür taşkınlıklarının, Filistin gençlerinin ve İslami Kitle mensubu öğrencilerin sadece kararlılıklarını ve işgale karşı durma, onun kabadayılığını kırma konusundaki ısrarlarını artıracağını vurguladı. 

Açıklamada söz konusu baskının, işgal zindanlarında hasta olduğu için yoğun bakıma alınan kanser hastası esir Nasır Ebu Hamid ile dayanışma amacıyla kurulan çadırı ziyaret etmeleri üzerine gerçekleştirildiğine ve ziyarete katılan öğrencilerin gözaltına alındığına dikkat çekildi. Öğrenci hareketinin esirler ve tutuklular davasına destek konusunda üzerine düşen ulusal görevi yerine getirmeyi ihmal etmeyeceği hatırlatıldı. 

Olayla ilgili olarak verilen haberlerde gözaltına alınan öğrenciler arasında Bir Zeit Üniversitesi İslami Kitle Organizatörü İsmail El-Berğusi'nin de yer aldığı belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar