HAMAS'TAN MESCİDİ AKSA UYARISI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) dün (9 Ocak Pazar) İsrail işgal rejimini Mescidi Aksa'ya ve oranın görevlilerine yönelik saldırılarının ve düşmanca tutumunun devam etmesinin kendisi için kötü sonuçları olacağı yönünde uyardı.  

Görüntülenme: 922 Tarih: 10 Ocak 2022 11:52
HAMAS'TAN MESCİDİ AKSA UYARISI

Hamas'ın Kudüs şehri sözcüsü Muhammed Hammade yaptığı basın açıklamasında İsrail işgal rejiminin kutsal Mescidi Aksa'daki bekçilere ve diğer görevlilere yönelik saldırılarının sürmesinin, bu kişilerin gözaltına alınmasının veya Aksa'dan uzaklaştırılmalarının açık bir düşmanlık ve Aksa'nın işlerine doğrudan müdahale anlamına geldiğini vurguladı. 

Hammade, bu tür uygulamaların aynı zamanda Mescidi Aksa'nın korunması ve onarımı çalışmalarının engellenmesiyle paralel bir şekilde sürdüğünü belirterek, bunların kutsal mabedin yapısını ciddi tehlikelerle karşı karşıya bıraktığını vurguladı. 

Hammade bu arada Kudüs ahalisini de Mescidi Aksa'yı işgal rejimine karşı savunma çabalarını artırmak için buradaki ribat faaliyetlerini artırmaya çağırdı. 

Bu arada Kudüs ve Mescidi Aksa ile ilgili gelişmeler konusunda uzman olan Ziyad Abhis de, işgal güçlerinin Mescidi Aksa bekçilerine ve görevlilerine yönelik saldırılarında tedrici bir artış olduğuna dikkat çekti. 

Abhis, işgal güçlerinin Aksa bekçilerinin Mescidi Aksa'ya baskınlar düzenleyen yahudi gruplarına yaklaşmalarını engellediklerini ve onları baskıncılardan en az 60 metre uzakta durmaya zorladıklarını ifade etti. 

Diğer yandan Mescidi Aksa'nın bayan murabıtlarından Hatice Huvays da işgal rejiminin, kendilerini oradan uzaklaştırmasının amacının burayı yahudilerle Müslümanlar arasında paylaştırma planına zemin hazırlamak olduğunu dile getirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar