DAMON HAPİSHANESİNDEKİ FİLİSTİNLİ KADIN ESİRLER ZOR DURUMDA

Filistinli Esirler ve Özgürlükler Kurumu, 33 Filistinli kadının hala ırkçı rejim İsrail'in Damon hapishanesinde çok zor koşullarda tutulduğunu duyurdu. 

Görüntülenme: 894 Tarih: 10 Ocak 2022 01:23
DAMON HAPİSHANESİNDEKİ FİLİSTİNLİ KADIN ESİRLER ZOR DURUMDA

Filistinli Esirler ve Özgürlükler Kurumu, yayınladığı bildiride, Filistinli kadın esirlerin  gözaltına alındıktan sonra sorguya çekilip cezaevine nakledilene kadar işkence gördüğünü ve dövüldüğünü vurguladı.

Filistin heyeti, Damon Hapishanesi'nin İngiliz sömürge döneminde tütün deposu olarak inşa edildiğini ve en temel imkanlardan bile yoksun olduğunu belirtti.

Habere göre İsrail işgalcileri Filistinli tutsakları hücre hapsine aldı, saatlerce uykudan mahrum etti ve çeşitli şekillerde gözdağı verdi.

Filistin Mahkumları Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan bir rapora göre, Siyonist rejim 2021'de bir önceki yıla göre yüzde 32 artışla 178 Filistinli kadını tutukladı.

Şu anda terör rejimi İsrail hapishanelerinde 4 bin 500 Filistinli esir bulunuyor. Bunlardan 62'si kadın ve 300'ü reşit olma yaşının altında.

Bu arada Filistinli eski esirler, işgal rejimi zindanlarında yakalandığı kanser hastalığının ilerlemesi sebebiyle sağlık durumu iyice kötüleşen esir Nasır Ebu Hamid’e destek için dün (8 Ocak Cumartesi) Nablus’ta gösteri düzenledi. 

Gösteriye katılanlar esir Ebu  Hamid’in posterlerini taşıyarak Filistinli esirin hayatının kurtarılması için bir an önce harekete geçilmesini isteyen sloganlar attı.

parstoday

Yorumlar