BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE GÖZALTI FURYASI

İşgal güçleri bu sabah (9 Ocak Pazar) erken saatlerde Beytlahim ve Kudüs’te birçok kişiyi gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 1078 Tarih: 09 Ocak 2022 11:39
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE GÖZALTI FURYASI

İşgal güçlerinin Beytlahim’e bağlı Beyt Feccar beldesinde 17 yaşındaki Amir Halid Takatıka ile 22 yaşındaki Alâ Muhammed Takatıka’yı evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı ve evlerde arama yaptığı bildirildi.
 

Kudüs’te ise işgal güçlerinin 26 yaşındaki Amir Zeydani isimli genci işyerinden evine dönmek üzereyken El-Mağaribe Kapısı bölgesinde gözaltına aldığı öğrenildi.
 

Medya kaynakları, Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’nde Yahudi yerleşimcilere ait bir aracı yakan Filistinli üç gencin işgal güçlerince gözaltına alındığını öne sürdü.
 

İşgal güçlerinin Nablus’a bağlı Burka köyünde Falih Avayis isimli Filistinlinin evine baskın düzenlediği, evde arama yaptığı ve eşyalara zarar verdiği belirtildi.
 

Bu arada, işgal güçlerinin Eriha’daki Akabetu Ceber Kampı’na da baskın düzenlediği ve işgal askerleriyle kamp sakinleri arasında çatışma çıktığı ifade edildi.
 

Batı Şeria’nın ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerinde dün gece işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı, Filistinli gençlerin işgal güçlerine molotof kokteyli attığı, direnişçilerin de Cenin’deki bir askeri kontrol noktasına ve Beyta’daki bir yerleşkeye ateş açtığı kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar