SİYONİST REJİMDEN BATI ŞERİA'DA YENİ İŞGAL TAKTİĞİ

İşgal rejimi medya kaynakları, işgal yönetiminin Yahudi yerleşimini teşvik ve yerleşkeleri desteklemek amacıyla Batı Şeria’nın kuzeyindeki engebeli arazilerde motosiklet yarışı düzenlediğini bildirdi. 

Görüntülenme: 835 Tarih: 09 Ocak 2022 19:15
SİYONİST REJİMDEN BATI ŞERİA'DA YENİ İŞGAL TAKTİĞİ

İsrail sağına yakın bir internet sitesinde yayınlanan konuyla ilgili haberde, yarışın ilk kez geçtiğimiz Cuma günü Batı Şeria’nın kuzeyindeki Shaked Yahudi Yerleşkesi yakınlarında yer alan Shahak Sanayi Bölgesi’nde düzenlendiği ifade edildi.
 

Haberde, 140 motosikletin katıldığı yarışın Shomron Bölge Konseyi ve İsrail Otomobil Sporları Federasyonu tarafından düzenlendiği belirtildi.
 

Shomron Bölge Konseyi Başkanı Yossi Dagan’ın motosiklet yarışının bölgede uzun yıllar boyunca düzenlenmesi temennisini dile getirdiği kaydedilen haberde, Dagan’ın Batı Şeria’yı kastederek “Samarra tarihi ve coğrafi olarak İsrail’in kalbinde yer alıyor. Samarra’nın kültür ve turizm merkezi olmasını istiyoruz” dediği, Batı Şeria’nın İsraillilere ait ve herkese açık olduğunu söylediği aktarıldı.
 

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, 23 Aralık 2016’da 15 üyenin 14’ünün evet oyuyla kabul edilen kararda İsrail’e işgal altındaki Filistin topraklarında Yahudi yerleşim faaliyetlerine derhal ve tamamen son verme çağrısında bulunmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar