NAKAB'TA GÖSTERİ

 

Görüntülenme: 877 Tarih: 08 Ocak 2022 21:10
NAKAB'TA GÖSTERİ

Dün (7 Ocak Cuma), siyonist işgal rejiminin Filistinlileri, 1948'de işgal edilmiş Filistin topraklarının güney kısmında yer alan Nakab bölgesinden zorla çıkarma amaçlı planlarına karşı Nakab'daki Sakati Kavşağı'nda düzenlenen gösteriye siyasilerden ve Filistinli gençlerden çok sayıda katılan oldu. 

Göstericiler işgal rejiminin Filistinlileri Nakab'dan çıkarma ve zorla göçe tabi tutma planlarına karşı ve En-Nakab bölgesinde yaşayan Arapların haklarının alınmasını isteyen pankartlar taşıdılar. 

Aynı zamanda işgalcilerin bu bölgedeki ahaliye yönelik saldırılarını, evlerinin yıkılmasını, arazilerinin ve tarım ürünlerinin tahrip edilmesini kınayan sloganlar attılar. 

İsrail işgal rejimi En-Nakab'daki Filistinlileri nüfusa kaydetmeyerek, buranın asıl yerlileri durumundaki bu insanların bölgenin ahalisinden olmadıklarını ileri sürerek kendilerini oradan çıkarmaya çalışıyor. Bu yüzden işgal polisi sürekli onları takip ediyor. Zaman zaman köylerini basarak bütün meskenlerini yerle bir etmek suretiyle onları oradan çıkmaya zorluyor. Ancak işgal rejiminin tüm zorlamalarına rağmen Nakab bölgesindeki Filistinliler yurtlarında kalmak için mücadelelerini sürdürüyorlar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar