FİLİSTİNLİ ESİR NASIR EBU HAMİD KOMADA

Ciğerlerindeki şiddetli iltihaplanma yüzünden sağlık durumu gittikçe kötüleşen esir Nasır Ebu Hamid'in ailesi, onun ciğerlerinde akut inflamasyon olduğu için hastalığının ilerlediğini, bağışıklık sisteminin ciddi zarar gördüğünü ve komaya girmesine sebep olduğunu dile getirdi.  

Görüntülenme: 860 Tarih: 08 Ocak 2022 09:29
FİLİSTİNLİ ESİR NASIR EBU HAMİD KOMADA

Ebu Hamid'in ailesi bugün (7 Ocak Cuma) kendisini, İsrail'in Barzilai Hastanesi'ndeki yoğun bakım odasında ziyaret etme imkânı bulduklarını, İsrail polisinin ve cezaevi görevlilerinin çok sıkı güvenlik tedbirleri aldığı odasına kimliklerinin çok dikkatlice incelenmesinden sonra girebildiklerini ve ziyaretlerini çok kısa tutmak zorunda bırakıldıklarını dile getirdi. 

Güvenlik görevlilerinin kendilerini odadan uzak tutmak istediklerini, ailenin ise bunu kabul etmeyerek onu yakından görmek istediğini, ancak her tarafından tıbbi aletlerin ve solunum cihazlarının takılı olduğu Ebu Hamid'i annesi ile kardeşinin zar zor tanıyabildiğini dile getirdiler. 

Aile, işgal rejiminin böyle bir ziyarete izin vermekle Filistin sokağındaki tepkileri biraz dindirmeyi ve kendilerinin onun tedavisiyle ilgilendikleri mesajı vermeyi amaçladığını, ancak Nasır'ın bu duruma gelmesinin asıl sebebinin işgal rejiminin başlangıçta onu ihmal etmesi olduğunu ifade etti. 

İslami Cihad Hareketi Siyasi Büro üyesi Halid El-Betaş dün Şehitler Günü münasebetiyle yaptığı konuşmada, maruz kaldığı hastalık yüzünden hayatı tehlikede olan esir Nasır Ebu Hamid'e de destek verilmesini talep ederek onun başına gelecek her şeyden siyonist işgal rejiminin sorumlu olacağını hatırlatmıştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar