TULKEREM VE EL HALİL'DE BASKIN FURYASI

İsrail işgal güçleri dün gece geç saatlerde ve bugün (8 Ocak Cumartesi) sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde düzenlediği baskınlarda yine bazı kişileri gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 864 Tarih: 08 Ocak 2022 08:16
TULKEREM VE EL HALİL'DE BASKIN FURYASI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Tulkerem'deki Deyru'l-Ğusun'da bugün sabahın erken saatlerinde gerçekleştirdikleri baskında Mu'tezz Adnan Bedran isimli Filistinliyi gözaltına aldılar. 

İşgal güçlerinin El-Halil'in güneyindeki Beytu Ummer kasabasının Aside mıntıkasında da Nur Ahmed El-Allami isimli 16 yaşında bir genci, üzerine saldırıp şiddetli bir şekilde darp ettikten sonra gözaltına aldıkları haber verildi. Bu gencin kalp ve omurgadan rahatsız olduğu ve daha önce bu hastalıkları yüzünden birkaç kez ameliyat geçirdiği, işgalci askerlerin gencin babasının gösterdiği sağlık raporlarını hiç nazarı dikkate almayarak saldırmaya devam ettikleri, gözaltına aldıktan sonra da bilinmeyen bir yere götürdükleri belirtildi. 

Filistin'deki insan hakları kuruluşlarının raporlarında işgal güçlerinin 2021 yılı içinde 8 bin civarında Filistinliyi gözaltına aldıkları, bunlardan 1266 kişinin çocuk, 184 kişinin ise kadın olduğu dile getirildi. 

2021'in sonunda işgal zindanlarında 500'ü idari tutuklu olmak üzere 4600 Filistinli esir bulunduğu açıklanmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar