FİLİSTİNLİ ESİR HİŞAM EBU HEVVAŞ'IN SAĞLIK DURUMU YAKINDAN TAKİP EDİLECEK

 

Görüntülenme: 1069 Tarih: 06 Ocak 2022 23:30
FİLİSTİNLİ ESİR HİŞAM EBU HEVVAŞ'IN SAĞLIK DURUMU YAKINDAN TAKİP EDİLECEK

İşgal rejiminin insanlık dışı idari tutuklama uygulamasına karşı özgürlük mücadelesi vererek 141 gün açlık grevini sürdüren ve işgal rejiminin 26 Şubat'ta onun özgürlüğüne kavuşturulacağı yönünde garanti vermesi üzerine açlık grevini sonlandıran esir Hişam Ebu Hevvaş'ın yeniden sağlığına kavuşması için durumunun takip edilmesi amacıyla bir tıbbi ekip oluşturuldu. 

Filistin Sağlık Bakanı Mey El-Kiyle, Ebu Hevvaş'ın durumunun takibi için uzman bir takip ekibinin oluşturulduğunu duyurdu. 

El-Kiyle konuyla ilgili açıklamasında; "Tedavi merkezlerimiz esir Ebu Hevvaş'ı karşılamak, onun tedavisi, bakımı ve sağlık durumunun takibi için hazırdır." dedi. 

El-Kiyle, oluşturulan ekibin Ebu Hevvaş'ın sağlık durumunu takip edeceği gibi aynı zamanda bu konudaki gelişmeler hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla da ailesi ile sürekli irtibat halinde olacağını belirtti. 

Ebu Hevvaş, 4 Ocak Salı akşamı, işgal rejiminin özgürleştirileceğine dair kesin tarih vermesinden sonra, 141 günün ardından açlık grevine son vermişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar