FİLİSTİNLİ MÜLTECİLER İÇİN YENİ BİR KAMPANYA BAŞLATILIYOR

Suriye Filistinlileri İçin Çalışma Grubu, sonuncusu 24 Eylül 2021 tarihinde gerçekleşen ve 8 Filistinlinin hayatını kaybettiği tekne kazalarında hayatlarını kaybedenlerin ailelerine yardım ve destek amacıyla bir kampanya başlatma kararı aldı.  

Görüntülenme: 1073 Tarih: 06 Ocak 2022 19:35
FİLİSTİNLİ MÜLTECİLER İÇİN YENİ BİR KAMPANYA BAŞLATILIYOR

Grup bu konuda yaptığı açıklamada, bu kampanyanın Avrupa'daki mülteci yasalarına ışık tutmayı ve aile birleştirme yasalarının çıkarılmasının geciktirilmesinin ve aksatılmasının yaşanan sıkıntılarda büyük payının olduğunu ortaya koymayı amaçladığını dile getirdi. Açıklamada söz konusu yasaların yüzlerce aileyi ve ferdi ilgilendirdiği hatırlatılarak söz konusu yasaların çıkarılmaması sebebiyle birleşme çabası içinde olan aile fertlerinin böyle düzensiz yollara başvurmak zorunda kaldıkları, bu yüzden hayatlarını tehlikeye attıkları vurgulandı. 

Grup, Avrupa ülkelerinden aile birleşimi yasalarını yeniden gözden geçirmelerini istediklerini ve Suriye'deki Filistinli mültecilere yardımcı olan ülkelerden onlara yönelik yasal sorumluluklarını yerine getirmelerini beklediklerini dile getirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar