KUDÜS'TE FİLİSTİNLİ AİLELER DİRENİYOR

İşgal altındaki Kudüs'ün Eski Şehir kısmında ikamet eden 22 Filistinli aile, iki yıldan beri bölgelerinde su borularının patlamasından kaynaklanan sorun sebebiyle evlerinden kovulma tehdidiyle karşı karşıya.  

Görüntülenme: 1465 Tarih: 05 Ocak 2022 03:34
KUDÜS'TE FİLİSTİNLİ AİLELER DİRENİYOR

Kudüs'teki kaynaklar, söz konusu ailelerin işgal yönetiminin kasıtlı ihmalinden kaynaklanan bir sorunla karşı karşıya olduklarını dile getirdi. Kaynaklar işgal yönetiminin onları evlerini terk etmeye zorlamak sonra da yahudi yerleşimcilerin hesabına evlerine ve arsalarına el koymak için böyle kasıtlı ihmalde bulunduğuna dikkat çekti. 

Evlerin sahipleri ise; "Evler tepemize yıkılsa bile biz yine de burayı terk etmeyeceğiz." diyerek şehirlerindeki haklarına sahip çıkma konusundaki kararlılıklarını dile getirdiler. 

Konu hakkında açıklama yapan Reşid Zahide iki yıl önce mahallelerinde farklı noktalarda su borularında patlama meydana geldiğini ve buralardan çevreye yayılan suların bazı binaların temellerine ulaştığını, bunun da temellerde gevşemelere, bazı yerlerde kaymaya ve evlerin duvarlarında çatlaklara neden olduğunu dile getirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar