DİRENİŞ GRUPLARINDAN HİŞAM EBU HEVVAŞ'A TEBRİK

Filistin'de esirlerin davalarıyla  ilgilenen sivil toplum kuruluşları ve direniş hareketleri, 141 gün sürdürdüğü açlık grevinin ardından özgürlüğünü kazanan Hişam Ebu Hevvaş'ın zaferini tebrik etti.  

Görüntülenme: 829 Tarih: 05 Ocak 2022 04:39
DİRENİŞ GRUPLARINDAN HİŞAM EBU HEVVAŞ'A TEBRİK

Mehcetu'l-Kuds Şehitler ve Esirler Kurumu, esir Ebu Hevvaş'ın zaferinin ulusal esir hareketinin tarihinde önemli bir olay olduğunu, bu zaferin en başta Allah'ın lütfuyla, sonra esir Hişam'ın kararlılık ve iradesiyle ve Filistin halkının mensuplarının desteğiyle elde edildiğini dile getirdi. 

İslami Cihad Hareketi Siyasi Büro üyesi Halid El-Betaş da yaptığı açıklamada esir Ebu Hevvaş'ın Filistin halkının bayrağı olduğunu, irade ve kararlılık konusunda bir ders olduğunu, onun davasının Filistin'in birliğinin önemini bir kez ortaya koyduğunu ifade etti. 

Vaid Esirler Derneği de Ebu Hevvaş'ın zaferini tebrik etti ve bu zaferin işgalcilerin tüm yobazlıklarına rağmen 141 gün süren kararlılıkla elde edildiğini vurguladı.

Direniş komiteleri de Ebu Hevvaş'ın zaferini kutlayarak bu zaferle birlikte ümitlerin daha da arttığını dile getirdi. 

Esir Ebu Hevvaş'ın avukatı Halid Mehacine dün (4 Ocak Salı) akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, onun 141 gün süren direnişten sonra özgürlüğünü kazandığını açıkladı. 

Avukat yapılan anlaşmaya göre Ebu Hevvaş'ın 26 Şubat 2022 tarihinde serbest bırakılmasının kabul edildiğini belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar