AÇLIK GREVİNDEKİ FİLİSTİNLİ ESİR HİŞAM EBU HEVVAŞ ZAFER KAZANDI

Esir Hişam Ebu Hevvaş'ın avukatı Halid Mehacine bugün (4 Ocak Salı) akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, Ebu Hevvaş'ın 141 gün süren direnişten sonra özgürlüğünü kazandığını duyurdu.  

Görüntülenme: 822 Tarih: 05 Ocak 2022 15:54
AÇLIK GREVİNDEKİ FİLİSTİNLİ ESİR HİŞAM EBU HEVVAŞ ZAFER KAZANDI

Avukat yapılan anlaşmaya göre Ebu Hevvaş'ın 26 Şubat 2022 tarihinde serbest bırakılmasının kabul edildiğini belirtti. 

Evli ve beş çocuk babası olan Ebu Hevvaş Ekim 2020'de gözaltına alınmış ve hakkında 6 ay idari tutukluluk hükmü verilmiş sonra da tutukluluğunun süresi uzatılmıştı. Daha önce de işgal zindanlarında 8 yıl esaret hayatı yaşadı. 

İşgal rejiminin tamamen haksız bir şekilde özellikle Filistinlilere yönelik uyguladığı idari tutukluluğu protesto eden ve özgürlüğüne kavuşmak için kararlılıkla mücadele eden Ebu Hevvaş, sağlık durumunun iyice kötüleşmesine rağmen 141 gün açlık grevinde direndi. 

Gerek Filistin'in içinde ve gerekse dışında çok sayıda insan, sivil toplum kuruluşu ve insan hakları teşkilatı onun hak ve özgürlük mücadelesine destek verdi.

Bu direniş karşısında işgal rejimi onun idari tutukluluğunu dondurduğunu duyurmasına rağmen, serbest bırakılacağı konusunda bir güvence vermediğinden Ebu Hevvaş özgürleştirileceğinin kesinleştirilmesine kadar direnişini sürdürdü. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar