ŞEYH NAİM KASIM: GENERAL SÜLEYMANİ ÜMMETİN ŞEHİDİYDİ

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı, Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Qasım Süleymani'nin başarılarına atıfta bulunarak, Kasım Süleymani'nin ümmetin şehidi olduğunu vurguladı. 

Görüntülenme: 1130 Tarih: 05 Ocak 2022 11:51
ŞEYH NAİM KASIM: GENERAL SÜLEYMANİ ÜMMETİN ŞEHİDİYDİ

Şeyh Naim Qasım dün akşam general Kasım Süleymani'nin şehadetinin ikinci yıldönümü vesilesiyle Beyrut'taki İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçiliği'nde düzenlenen anma merasiminde yaptığı açıklamada, bu şehadet sadece direnişi azaltmakla kalmadığını aksine direnişin ruhunu ve gücünü de arttırdığını söyledi.  Şeyh Naim Kasım,  ''Şehit Kasım Süleymani, vatanının ötesine geçerek ümmetin  şehidi olmak için bir dönüm noktasıdır.'' dedi.

Hizbullah'ın genel sekreter yardımcısı, şer eksenine karşı işbirliği yapmanın direniş gruplarının ve toprak sahiplerinin hakkı olduğunu vurgulayarak, ''Kendileri küresel baskının ve toplu katliamın bir simgesiyken bize terörist demeyi kabul eden aynı insanlar.'' dedi.

Şeyh Naim Kasım, direnişin son derece normal bir mesele  olduğunu, aksine direnmemenin ve kabullenmenin normal  olmadığını söyledi.

Şeyh Naim Kasım, ''Burası bizim vatanımız ve işgalcilere teslim etmeyeceğiz. Savunma meşrudur ve savunmak ve işgal edilmemek bizim hakkımızdır.'' dedi.

parstoday

Yorumlar