İŞGALCİ İSRAİL BATI ŞERİA'DA EVLERİ YIKMAYA DEVAM EDİYOR

İsrail işgal güçleri Filistin'in Batı Şeria bölgesinin Gavru Ürdün (Ürdün Vadisi) mıntıkasındaki Hirbetu İbzik (İbzik Harabeleri) arazisinde kazıklarını çakmaya ve Filistinlilerin konutlarını ve hayvan ağıllarını yıkmaya devam ediyor.  

Görüntülenme: 810 Tarih: 05 Ocak 2022 07:53
İŞGALCİ İSRAİL BATI ŞERİA'DA EVLERİ YIKMAYA DEVAM EDİYOR

Bu arada işgal güçlerine ait buldozerlerin onlarca dönüm araziyi düzlediği belirtildi. Bu düzleme sırasında bütün tarım ürünlerini de tahrip ettiği ve arazilerin sahibi çiftçilere büyük zarar verdiği belirtildi. 

Tubas ve El-Ağvar bölgesindeki yahudileştirme dosyasını takipten sorumlu olan Mu'tazz Bişarat, işgal rejiminin genelde bütün El-Ağvar bölgesinde özelde ise Hirbetu İbzik bölgesinde tehcir faaliyetlerini yoğun bir şekilde sürdürdüğüne, buranın tamamen haritadan silinmesi yönünde karar alındığının artık açık olduğuna dikkat çekti. 

Bişarat, Quds Press haber ajansına yaptığı açıklamada işgal rejiminin bölgedeki tehcir faaliyetleri neticesinde son iki gün içinde ikamet için kullanılan yedi çadırın yıkıldığını, 30 vatandaşın bölgeden kovulduğunu, onların tümünün bir daha geri dönmemek üzere bölgeyi terk etmek zorunda bırakıldığını, koyun ağıllarının ve sulakların hedef alınarak tahrip edildiğini belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar