Yunatan Bet Kelya, General Kasım Süleymani'nin şehadetinin ikinci yıldönümü münasebetiyle düzenlenen konferansın oturum kulisinde yaptığı açıklamada, "Irak'ın Erbil kentinde Ankawa adında 30.000 kişilik bir kasaba vardı ve IŞİD bu kasabaya 40 kilometre kadar yaklaştı ama General Süleymani oraya gitti ve kasabayı ve Erbil'i kurtardı.' dedi.
Süryani ve Keldani Hristiyanların meclisteki temsilcisi, şöyle dedi: "Ayrıca Suriye'de IŞİD 300 Süryani'yi esir almıştı, General Süleymani harekete geçerek 225 kişiyi kurtarmış, 75 kişi ise IŞİD tarafından infaz edilmiştir." dedi.
General Süleymani'nin şehadetinin ikinci yıldönümü, "Serdar Süleymani; Özgürlük, Güvenlik ve Dinlerin Huzurlu Yaşam Savunucusu adlı seminere, İran İslami İrşad ve Kültür Bakanı'nın yanısıra çeşitli dinlerin mensuplarının katılımıyla İran İslami Kültür ve İletişim Kurumu'nda gerçekleştirildi.
İran İslam Cumhuriyeti'nin kültürel ve siyasi şahsiyetlerinin yanısıra, Suriye, Lübnan, Irak ve İran'dan tek ilahlı dinlerin liderleri, General Süleymani'nin din mensuplarının haklarını savunmadaki ve bölgedeki aşırılıkçılıkla mücadeledeki rolünden bahsetti.
rasthaber