HAMAS VE İSLAMİ CİHAD KOMUTANLARI ESİR EBU HEVVAŞ'IN DURUMUNU GÖRÜŞMEK ÜZERE TOPLANDI

azı özel kaynaklar tarafından verilen bilgilerde, dün (3 Ocak Pazartesi) akşam saatlerinde İslami Direniş Hareketi (Hamas) ve İslami Cihad Hareketi komutanlarının, açlık grevinde 140 gününü tamamlayan esir Hişam Ebu Hevvaş'la ilgili gidişatı değerlendirmek üzere Gazze Şeridi'nde toplantı düzenledikleri belirtildi.  

Görüntülenme: 930 Tarih: 04 Ocak 2022 04:56
HAMAS VE İSLAMİ CİHAD KOMUTANLARI ESİR EBU HEVVAŞ'IN DURUMUNU GÖRÜŞMEK ÜZERE TOPLANDI

Söz konusu kaynakların verdiği bilgilere göre Hamas'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları ve İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Seriyyeleri'nin komutanları söz konusu toplantıda bir araya geldi. 

Toplantıda genelde işgal zindanlarındaki Filistinli esirlerin maruz kaldıkları zorluklar ve özelde açlık grevinde 140 gününü tamamlamış olan Ebu Hevvaş'ın durumu hakkında bir değerlendirme yapıldı. 

Bu toplantının, Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İsrail'in esir takası pazarlıklarının bitirilmesine yanaşmaması durumunda Hamas'ın ve İzzettin Kassam Tugayları'nın onu zorlayacağını ve her yerde yumruklarını daha fazla kaldıracağını açıklamasından bir gün sonra gerçekleştirildiğine dikkat çekildi. 

Diğer yandan İsrail işgal rejiminin özel birliklerinin dün akşam saatlerinde esir Ebu Hevvaş'ın gözlem altında tutulduğu Assaf Harofeh Hastanesi'ne baskın düzenleyerek, esirle dayanışmak için hastane önünde toplananlara ve gazetecilere müdahale ettiği, esirin ailesini de hastaneden kovduğu bildirildi. 

Dün akşam saatlerinde onlarca kişi esir Ebu Hevvaş'ın mücadelesine destek amacıyla Assaf Harofeh Hastanesi önünde toplanarak gösteri düzenlemişti. 

İslami Cihad Hareketi'nin Siyasi Büro üyesi Halid El-Betaş dün akşam yaptığı açıklamada esir Ebu Hevvaş'ın başına gelecek her olumsuzluktan İsrail işgal rejimini sorumlu tutacaklarını dile getirdi. 

Evli ve beş çocuk babası olan Ebu Hevvaş Ekim 2020'de gözaltına alınmış ve hakkında 6 ay idari tutukluluk hükmü verilmiş sonra da tutukluluğunun süresi uzatılmıştı. Daha önce de işgal zindanlarında 8 yıl esaret hayatı yaşadı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar