İŞGALCİ İSRAİL BEYTLAHİM'DE BİR CAMİYİ VE 8 EVİ YIKACAK

İsrail işgal güçlerinin bugün (3 Ocak Pazartesi), Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Beytlahim'in batısında bulunan Nahalin kasabasında bir cami ile meskun durumdaki sekiz eve yıkım tebliğinde bulunduğu haber verildi.  

Görüntülenme: 851 Tarih: 04 Ocak 2022 08:59
İŞGALCİ İSRAİL BEYTLAHİM'DE BİR CAMİYİ VE 8 EVİ YIKACAK

Nahalin Belediye Başkanı Salah Funun yaptığı basın açıklamasında işgal güçlerinin, inşaatının son aşamasına gelinmiş olan bir camiye yıkım uyarısında bulunduğunu dile getirdi. 

Başkan işgal güçlerinin ayrıca kasabanın güney kesimindeki semtlerde yer alan ve meskun durumdaki sekiz evin sahibine yıkım tebligatında bulunduklarını belirtti. Belediye başkanı yıkılacağı bildirilen evlerin üçer katlı olduğunu ifade etti. 

Belediye başkanı yaptığı basın açıklamasında ayrıca Atıf Safi isimli bir şahsa ait ve araba tamiri için kullanılan bir tesisin de yıkılacağına dair işgal rejimi güçleri tarafından tebligatta bulunulduğunu belirtti. 

Nahalin kasabasının yoğun bir şekilde yahudileştirme faaliyetine maruz kaldığı, işgal güçlerin Filistinlileri buradan göçe zorlamak amacıyla sürekli evlerini, zirai tesislerini yıktığı, yıkım ihtarları gönderdiği, inşaat halindeki binaların inşaatını durdurduğu dile getirildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar