2021'DE 357 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Filistinli Esir Aileleri Ulusal Birliği adlı sivil toplum kuruluşunun hazırladığı yıllık rapora göre siyonist işgal güçlerinin 2021 yılı içinde gerçekleştirdiği saldırılarda 357 Filistinli şehit edildi. Bunların 69'unun kadın, 79'unun ise çocuk olduğu belirtildi. 

Görüntülenme: 1016 Tarih: 02 Ocak 2022 09:48
2021'DE 357 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Birliğin Genel Sekreteri Muhammed Sabihat, raporla ilgili açıklamasında, şehit edilenlerin %19'unun kadınlardan olduğuna, bunun ise 1948 yılından bu yana İsrail işgal rejiminin suç tarihinde, kadınlara yönelik cinayet yönünden en yüksek yıllık oran olduğuna dikkat çekti. 

Sabihat çocuklardan şehit edilenlerin oranının ise %22'ye ulaştığını belirterek, bunun da işgal askerlerine verilen talimatlarda çocukları hedef alan saldırıların çok kolaylaştırılması, askeri ve siyasi sebeplere binaen çocukların rahatça öldürülebilmesi için önlerinin iyice açılmasından kaynaklandığını dile getirdi. 

Sabihat uluslararası kurumları, insan hakları kuruluşlarını, Filistin Yönetimi'ndeki konuyla ilgili organları, özellikle de Adalet ve Dış İşleri bakanlıklarını işgal rejiminin cinayetlerinin peşini takip etmeye, cinayet işleyen işgal askerleri aleyhine uluslararası yargı organlarında davalar açmaya, onları suçlarından dolayı sorgulamaya çağırdı ve bu suçların savaş suçu sayıldığına, insanlık aleyhine işlenen suçlar kategorisine girdiğine dikkat çekti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar