BATI ŞERİA'DA HALK DİRENİŞİ GÜÇLENİYOR

Filistin parlamento seçimlerine “Buluşma Yerimiz Kudüs” listesinden aday olan Filistinli kadın yazar Lema Hatır, Batı Şeria’da yaşayan Filistinlilerin dünyadan yardım isteme aşamasından çıkarak işgalciyle mücadele görevini idrak edip sorumluluğunu üstlenme aşamasına geçtiğini söyledi. 

Görüntülenme: 855 Tarih: 02 Ocak 2022 18:18
BATI ŞERİA'DA HALK DİRENİŞİ GÜÇLENİYOR

“Batı Şeria’da işgalcilere karşı caydırıcı olacak yararlı bir halk direnişinden bahsedebiliriz” diyen Hatır, halk direnişinin süreklilik, gelişme ve geniş kesimleri harekete geçirme gibi önemli unsurlara sahip olduğunu kaydetti.
 

Nablus’un kuzeybatısındaki Burka köyünün ortaya koyduğu direnişin çevre köylerin desteğinin önemini gösterdiğine dikkat çeken Hatır, Filistin direnişinin geçtiğimiz Mayıs ayında işgal ordusuna karşı verdiği Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’nın her türlü yolla işgale karşı direniş bilincini canlandırdığını ifade etti.
 

Filistinli kadın yazar ve milletvekili adayı, Batı Şeria’daki halk direnişinin devam etmesi için desteklenmesi gerektiğine işaret etti.
 

Geçtiğimiz haftalarda Burka köyü sakinleri ve civar köylerden kendilerine destek vermeye gelenler köye baskın düzenlemek isteyen işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere karşı kahramanca bir direniş ortaya koymuş ve işgalcilerle yaşanan şiddetli çatışmalarda yüzlerce Filistinli yaralanmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar