BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BASKIN FURYASI

İşgal güçleri bu sabah Batı Şeria ve Kudüs’te çeşitli bölgelere baskın düzenleyip Filistinli bir eski esiri işgal istihbaratına ifade vermeye çağırırken, Hızma beldesinde otobüsleri taşlı saldırıya uğrayan iki yerleşimcinin yaralandığı bildirildi. 

Görüntülenme: 784 Tarih: 02 Ocak 2022 17:07
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BASKIN FURYASI

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Imad Halil El-Ammur’un Beytlahim’e bağlı Tegu’ beldesindeki evine baskın düzenledi ve Filistinli eski esirden ifade vermek üzere Gush Etzion Yahudi Yerleşkesi’ndeki işgal istihbaratına gitmesini istedi.
 

İşgal güçlerinin bu sabah ayrıca Batı Şeria’nın doğusunda yer alan Eriha vilayetindeki Akabetu Ceber Kampı’na baskın düzenlediği ve baskın sırasında gözaltına alınan olmadığı öğrenildi.
 

İşgal güçleri dün gece geç saatlerde Kudüs’e bağlı Silvan beldesi sakinlerinden Ali Sabri Ebu Diyab’ı Et-Telletu’l-Fransiyye bölgesinde bulunduğu sırada gözaltına aldı.
 

İşgal güçlerinin Cenin’de de birçok bölgeye baskın düzenlediği, Cenin-Nablus karayolu üzerinde Aneze köyü kavşağı yakınlarında ve Sanur köyü girişinde çatışmaların yaşandığı, Filistinli gençlerden bazılarının işgal askerlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği belirtildi.
 

Bu arada, işgal rejimi kaynakları dün gece geç saatlerde Kudüs’ün kuzeydoğusundaki Hızma beldesi yakınlarında Yahudi yerleşimcileri taşıyan bir otobüsün Filistinli gençlerin taşlı saldırısına uğradığını ve iki yerleşimcinin yaralandığını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar