ŞEYH İKRİME SABRİ: MESCİDİ AKSA TEHLİKEDE

İşgal güçlerinin kısıtlamalarına ve yüzlerce kişiyi engellemesine rağmen bugün 50 bin kişi Cuma namazını Mescid-i Aksa’da kıldı. 

Görüntülenme: 1035 Tarih: 01 Ocak 2022 16:38
ŞEYH İKRİME SABRİ: MESCİDİ AKSA TEHLİKEDE

Binlerce Filistinli sabah erken saatlerden itibaren Kudüs’ün çeşitli bölgelerinden, Batı Şeria’dan ve 1948’de işgal edilen Filistin topraklarından Mescid-i Aksa’ya akın etti.
Mescid-i Aksa İmam ve Hatibi Şeyh İkrime Sabri, Cuma hutbesinde “akidenin ve toprakların bekçileri” olarak nitelendirdiği Filistinlilerden Mescid-i Aksa’da nöbet tutmalarını istedi.
Mescid-i Aksa’nın semavi karar gereği sadece Müslümanlara ait olduğunu bir kez daha hatırlatan Sabri, tehlikelerin Mescid-i Aksa’yı kuşattığını ve işgal güçleri himayesinde baskınların devam ettiğini söyledi.
2021 yılının Filistin topraklarını yutma, evleri yıkma ve Filistinlileri topraklarından uzaklaştırma bakımından “kanser yılı” olduğunu ifade eden Sabri, topraklara bağlı olmak ve onları savunmak gerektiğini kaydetti.
Vadi El-Cevz, Silvan, Burkin, Beyta ve Cenin sakinleriyle topraklarını savunan herkese selamlarını gönderen Sabri, işgalcilerin kararlarının kendilerini topraklarını savunmaktan alıkoyamayacağını ifade etti.
Şeyh İkrime Sabri, Filistinlilere ait arazileri ve mülkleri satın alarak işgalcilere satmanın vatana ihanet, Müslümanların cemaatinden ve dinden çıkma olduğunu belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar