NABLUS'TA ÇATIŞMA

Nablus’a bağlı Beyta ve Beyt Decen beldeleriyle Kalkiliya’nın doğusundaki Kefer Kaddum köyünde bugün Cuma namazından sonra işgal güçleriyle yaşanan çatışmalarda onlarca Filistinli yaralandı. 

Görüntülenme: 916 Tarih: 01 Ocak 2022 08:31
NABLUS'TA ÇATIŞMA

Beyta beldesi sakinleri Cuma namazını Subeyh Dağı eteklerinde kıldı. Namazın ardından Filistinli gençler otomobil lastiklerini ateşe vererek işgal güçlerini taşladı. İşgal askerlerinin de gençlerin üzerine gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba yağdırdığı bildirildi.
Yerel kaynaklar, çatışmalar sırasında Filistinli bir gencin ayağından gerçek mermiyle yaralandığını ve onlarca kişinin işgal güçlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini söyledi.
İşgal güçlerinin sabah saatlerinden itibaren bölgede yoğun tedbirler aldığı ve Filistinlilerin Subeyh Dağı’na ulaşmalarını engellemek için dağa giden yolları buldozerlerle kapattığı belirtildi.
Nablus’un güneyindeki Beyt Decen beldesinde de işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.
Filistin Kızılay Derneği, Beyta ve Beyt Decen beldelerindeki çatışmalarda 44 kişinin işgal askerlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini açıkladı.
Kalkiliya’nın doğusundaki Kefer Kaddum köyünde Cuma namazının ardından Yahudi yerleşimini protesto için düzenlenen haftalık yürüyüşe işgal güçlerinin müdahalesi üzerine çıkan çatışmalarda Filistinli bir çocuğun plastik mermiyle yaralandığı kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar