SİYONİST İŞGALCİLER HIZMA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

İsrail işgal güçleri bugün (30 Aralık Perşembe) sabahın erken saatlerinde, işgal altındaki Kudüs'ün kuzeydoğusunda yer alan Hızma beldesine yönelik geniş çaplı operasyon gerçekleştirdiler.  

Görüntülenme: 1176 Tarih: 30 Aralık 2021 23:50
SİYONİST İŞGALCİLER HIZMA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre, kalabalık bir askeri birlikle Hızma'ya baskın düzenleyen işgal güçleri burayı adeta askeri bir karargaha dönüştürdüler. Sonra da evlere baskınlar düzenleyerek insanları toplamaya başladı ve bu şekilde 26 kişiyi gözaltına aldılar. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri ayrıca özgürleştirilmiş eski esirlerden olan Muhammed Heysem Derağime'nin Tubas şehrindeki evine baskın düzenleyerek geniş çaplı arama yaptı, eşyalarına büyük ölçüde zarar verdi ve sonra da kendisini gözaltına aldılar. Onun işgal zindanlarından sadece iki ay önce çıkmış olduğu belirtildi. 

Dün akşam saatlerinde de Kudüs'ün kuzeyindeki Kefer kasabasına işgal güçlerinin baskın düzenlemesi üzerine çıkan çatışmalarda üç Filistinli genç gerçek mermilerle yaralanmıştı. Yerel kaynaklar işgal güçlerinin burada meskun bir apartmana baskın düzenleyerek Malik İsa Sar'avi ve Muhammed Ratib Sar'avi isimli gençleri gözaltına aldıklarını dile getirdi. 

İşgal güçlerinin bu baskını üzerine gençlerle işgalciler arasında çatışma çıktığı, üç gencin yaralandığı, bunlardan birinin karnından isabet aldığı ve durumunun ağır olduğu bildirildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar