ABBAS GÜÇLERİ DİRENİŞÇİ ÖĞRENCİLERİ ESİR ALIYOR

Filistin güvenlik teşkilatında görevli polisler, Batı Şeria bölgesinde, Filistin üniversitelerindeki İslami Kitle mensubu öğrencilere yönelik gözaltıları sürdürüyorlar. Gözaltına alınanların serbest bırakılması için yapılan çağrılara kulak tıkamaya ise devam ediyorlar.  

Görüntülenme: 959 Tarih: 30 Aralık 2021 17:52
ABBAS GÜÇLERİ DİRENİŞÇİ ÖĞRENCİLERİ ESİR ALIYOR

Siyasi Tutukluların Aileleri Komitesi konuyla ilgili bir açıklama yaparak; "Filistin güvenlik organları İslami Kitle mensubu öğrencilere yönelik sert kampanyasını sürdürüyor. Bu kampanyasıyla işgal rejiminin eksik bıraktığını tamamlamaya çalışıyor ve onun Filistin üniversitelerindeki öğrencilerin akademik faaliyetlerini önleme politikasına destek veriyor." dedi. 

Açıklamada üniversitelere yönelik baskınlarla eş zamanlı olarak evlere, yurtlara ve iş yerlerine de baskınlar düzenlenerek üniversite öğrencilerinin gözaltına alındıklarına dikkat çekildi. 

Polislerin son günlerde Batı Şeria'daki muhtelif üniversitelere, öğrenci yurtlarına, öğrencilerin kaldığı evlere ve çalıştıkları değişik iş yerlerine baskınlar düzenleyerek genellikle İslami Kitle mensubu birçok öğrenciyi gözaltına aldıkları bildirildi.

Bir yandan bu kampanya ve baskınlar sürerken diğer yandan Filistin Başkanı Mahmud Abbas'ın işgal rejiminin Savunma Bakanı Benny Gantz'la onun kendi evinde görüşmesi dikkat çekiciydi. İslami Cihad Hareketi tarafından yapılan açıklamada bu görüşmenin asıl amacının güvenlik işbirliği konusunda Filistin polisine yüklenen görevlerin teyit edilmesi olduğuna dikkat çekilmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar