SİYONİST İŞGALCİLER KUDÜS'TE BİR EVİ YIKTI

İsrail işgal güçleri bugün (29 Aralık Çarşamba) sabah, işgal altındaki Kudüs'ün Cebelu'l-Mukebber mıntıkasında bir evi yıktı.  

Görüntülenme: 1114 Tarih: 29 Aralık 2021 01:21
SİYONİST İŞGALCİLER KUDÜS'TE BİR EVİ YIKTI

Kudüs'teki kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri Kudüs'ün güneyindeki Cebelu'l-Mukebber bölgesine baskın düzenleyerek Muhammed Tahsin Beşir isimli bir Filistinliye ait olan evi yıktı. 

Kaynaklar işgal güçlerinin evin yıkımı esnasında aynı zamanda Beşir'in ailesine de saldırdıklarını dile getirdiler. 

Beşir ailesinin evinin yıkılması üzerine bölgedeki ahali ile işgal güçleri arasında çatışmalar çıktı. Bunun üzerine işgal güçleri ahaliyi dağıtmak için üzerlerine zehirli gaz bombaları attılar ve bu da birçok kişinin nefes alma sorunu yaşamasına neden oldu. 

İşgal güçleri 27 Aralık Pazartesi günü sabah saatlerinde Kudüs'ün Hızma beldesinde 10 ticari tesisi, daha sonra da yine Kudüs'ün El-İseviyye beldesinde Yasin Hasan Mustafa isimli bir Kudüslüye ait üç katlı binayı yıkmışlardı. 

Aynı günün akşam saatlerinde de işgal mahkemesinin, Kudüs'ün Sur Bahir Mahallesi'nin işleriyle ilgilenen Sur Bahir Kulübü'nün binasının yıkılması yönünde karar çıkardığı duyurulmuştu. 

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından yayınlanan rapora göre 2021 yılının ilk dokuz ayında işgal rejiminin Filistinlilerinin evlerini yıkma ve gasp etme oranı geçen yılın aynı dönemine nispetle %21 arttı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar