GASIP İSRAİL SUR BAHİR KULÜBÜ'NÜN BİNASINI YIKACAK

İsrail işgal rejimi mahkemesi dün (27 Aralık Pazartesi) akşam saatlerinde, Kudüs'teki Sur Bahir Kulübü binasının ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle yıkılması yönünde karar çıkardı.  

Görüntülenme: 1310 Tarih: 28 Aralık 2021 12:30
GASIP İSRAİL SUR BAHİR KULÜBÜ'NÜN BİNASINI YIKACAK

Sur Bahir Kulübü Başkanı Eşref Umira yaptığı açıklamada, Kudüs'teki işgal belediyesinin kulüplerinin binasına ve bu binanın inşa edilmiş olduğu arsaya el koyma girişimlerinde başarısız olması üzerine işgal yönetiminin kendilerine bir yıl içinde dördüncü kez yıkım talimatı gönderdiğini belirtti. Umira, işgal belediyesinin kendilerine birtakım teklifler sunduğunu ancak kendilerinin bu tekliflerin tümünü kesin şekilde reddettiklerini vurguladı. 

Umira, Vefa haber ajansına yaptığı açıklamada, kulüp binasının üzerine inşa edilmiş olduğu sekiz dönümlük arazinin Kudüs'teki İslami Vakıflar İdaresi'ne bağlı bir vakıf arazisi olduğunu, dolayısıyla kendilerinin Kudüs'teki işgal belediyesinin bu araziyi ele geçirmek için öne sürdüğü tüm tekliflere kapıları kapattıklarını, merkezi restore ettiklerini ve çevredeki alanı da yeşillendirdiklerini belirtti. 

İşgal güçleri dün sabah saatlerinde Kudüs'ün Hızma beldesinde 10 ticari tesisi, daha sonra da El-İseviyye beldesinde bir Kudüslüye ait üç katlı binayı yıkmışlardı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar