GAZZE'DE KASIM 10 FÜZELERİ BAŞARIYLA TEST EDİLDİ

Filistin El'Vataniye Ketaib adlı direniş grubu, Filistinlilere karşı devam eden Siyonist saldırganlığına karşı koymak için Qasım-10 yerli füzenin başarışla test edildiğini bildirdi. 

Görüntülenme: 972 Tarih: 28 Aralık 2021 08:05
GAZZE'DE KASIM 10 FÜZELERİ BAŞARIYLA TEST EDİLDİ

Fars Haber Ajansı'na göre, Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi'nin askeri kolu olan "Ketaeb el Muqaveme el Vataniye' grubu, dün, 2008'de ırkçı İsrail'in Gazze Şeridi'ni işgalinin 13. yıldönümünde, Akdeniz'e Qasım-10 füzelerinin ateşlenmesinin Siyonist rejimin cinayetlerine karşı koymak için olduğunu ve terör rejiminin cinayetlerine karşı sessiz kalınmayacağını bildirdi.

El Vataniye, "Direniş, Filistinliler için güçlü bir kalkan olmaya devam edecek ve topraklarını, kutsallıklarını, haklarını ve hapishanelerdeki esirleri savunacaktır" dedi.

Filistin direnişinin işgalcilerin yaptığı her türlü aptallığı püskürtmeye hazır olduğunu vurgulayan Ketaeb el-Muqaweme, füze denemesinin Filistin direnişinin yeteneklerini geliştirme bağlamında gerçekleştirildiğini belirtti.

Filistinli şehitleri, yaralıları ve esirlerini selamlayan direniş grubu, "Direniş, işgalci Kudüs rejimi ve Siyonist yerleşimcilerini yenip Filistin topraklarından sürülmesine kadar mücadelesini sürdürecektir.'' dedi.

Bu arada Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Abdullatif El-Kanu'; "Gazze Şeridi'ndeki Filistin direnişi, işgal rejiminin bölgeye yönelik herhangi bir saldırısını püskürtmeye hazırdır." ifadesini kullandı. 

El-Kanu', Quds Press haber ajansına yaptığı açıklamada başta Hamas'ın askeri kanadı durumundaki Şehit İzzettin Kassam Tugayları olmak üzere tüm Filistin direniş gruplarının, Sağlam Sütun 2 tatbikatıyla Filistin halkına ve dünyanın tüm özgür insanlarına, durumunun iyi olduğu, halkını savunma ve gasp edilmiş haklarını geri alma konusunda daha ısrarlı ve daha güçlü olduğu mesajı verdiğini ifade etti. 

parstoday

Yorumlar