KORSAN İSRAİL ŞEHİT FADİ EBU ŞUHAYDİM'İN EVİNİ YIKACAK

İsrail işgal rejimi dün (26 Aralık Pazar) gece, 21 Kasım 2021 tarihinde Kudüs'te işgal hedeflerine yönelik eylem gerçekleştirdiği için şehit edilen Fadi Ebu Şuhaydim'in ailesinin evini yıkma kararı verdi.  

Görüntülenme: 991 Tarih: 27 Aralık 2021 17:23
KORSAN İSRAİL ŞEHİT FADİ EBU ŞUHAYDİM'İN EVİNİ YIKACAK

Siyonistlere ait haber kaynakları, işgal yönetiminin Ebu Şuhaydim'in ailesine evlerinin yıkılması kararı verildiğinin tebliğ edildiğini ve kendilerine karara itiraz için bir hafta süre tanındığını haber verdi. 

İşgal rejimi yetkilileri 7 Aralık tarihinde Ebu Şuhaydim'in evine gelerek, yıkım hazırlığı için ölçümlerini yapmışlardı. 

İşgal güçleri 23 Kasım tarihinde de Ebu Şuhaydim'in evine baskın düzenleyerek, şehit Ebu Şuhaydim'in mahalle ahalisinin, onun eylemini takdir amacıyla asmış oldukları tabloları kaldırmışlardı. 

Bir işgalci askerin ölümüne 3 işgalci askerin de yaralanmasına neden olan eylem gerçekleştiren Ebu Şuhaydim'in ailesine işgal güçleri sürekli değişik yöntemlerle baskı uygulamış ve psikolojik işkenceler yapmışlardı. 

Kudüs'teki Raşidiyye Okulu'nda öğretmen olarak görev yapan Ebu Şuhaydim, İslami ilimler alanında yüksek lisans yapmıştı ve eğitim alanında görev yapıyordu. Hamas'ın Şu'fat mülteci kampındaki ileri gelen şahsiyetlerinden olan Ebu Şuhaydim işgal rejimi zindanlarında esaret hayatı da yaşamıştı. 

Hamas onun eylemini kutlamış ve desteklediğini açıklamıştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar