RAMALLAH VE KALKİLYA'DA ÇATIŞMA

Dün (26 Aralık Pazar) akşam saatlerinde Batı Şeria'nın Ramallah ve Kalkilya bölgelerinde Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında meydana gelen çatışmalarda en az dört Filistinlinin yaralandığı haber verildi.  

Görüntülenme: 1040 Tarih: 27 Aralık 2021 17:55
RAMALLAH VE KALKİLYA'DA ÇATIŞMA

Ramallah bölgesinde, Ramallah şehrinin kuzeydoğusundaki El-Muğayyir köyüne işgal güçlerinin baskın düzenlemesi üzerine çatışmalar meydana geldi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin baskınlarının sebep olduğu çatışmalarda Filistinlilerden en az üç kişi yaralandı. 

Yine Ramallah'ın kuzeyindeki El-Celezun mülteci kampının girişine yakın bir yerde de işgal güçlerinin yaptığı baskın sebebiyle çatışmalar meydana geldi. Burada ahalinin Burka köyü ahalisine destek için yürüyüş düzenlemesi üzerine işgal güçlerinin bu yürüyüşü dağıtmak amacıyla baskın düzenledikleri ifade edildi. İşgalciler yürüyüşe katılanların üzerine plastik mermilerle ve göz yaşartıcı gaz bombalarıyla saldırdılar. 

Kalkiliya'nın doğusunda yer alan Kefer Kaddum köyüne işgal güçlerinin saldırıda bulunması sebebiyle de bir Filistinli gencin plastik mermiyle yaralandığı belirtildi. 16 yaşındaki bu gencin göğsünden isabet aldığı ve hemen hastaneye kaldırıldığı belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar