BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BASKIN FURYASI

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Batı Şeria ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek birçok kişiyi gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 904 Tarih: 26 Aralık 2021 13:22
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BASKIN FURYASI

İşgal güçlerinin Kalkiliya kenti Kefar Saba Mahallesi’ne düzenlediği baskın sırasında Ammar Duveykat adlı genci ve Batı Şeria’nın kuzeyindeki Tubas kentine düzenlediği baskında da Inad Şaviş adlı genci gözaltına aldığı bildirildi.
 

İşgal güçleri Batı Şeria’nın güneyinde de Beytlahim’in doğusundaki Tegu’ beldesine baskın düzenledi ve Vail Mahmud Ebu Mufrih adlı genci gözaltına aldı.
 

İşgal güçlerinin bu sabah ayrıca Muhammed Şadi Şucaiyye adlı genci Ramallah’a bağlı Deir Cerir köyündeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı öğrenildi.
 

İşgal güçleri Kudüs’te de Kudüs Valisi Adnan Ğays’ın ve İslami Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Nacih Bukeyrat’ın evlerine baskın düzenledi.
 

İşgal güçlerinin Bukeyrat’ın evinde arama yaparak evin altını üstüne getirdiği ve eşyalara zarar verdiği, Bukeyrat’ı işgal istihbaratına ifade vermeye çağırdığı kaydedildi.
 

İşgal güçleri Kudüslü Fevzi El-Basiti’nin Hıtta Kapısı Mahallesi’ndeki evine baskın düzenleyerek arama yaptı ve Silvan beldesi Batnu’l-Heva Mahallesi’nde Eşref Cabir isimli genci gözaltına aldı.
 

İşgal güçlerinin bu sabah Mescid-i Aksa bekçilerinden Lüey Ebu’s-Sa’d’ı Kubbetu’s-Sahra içinde gözaltına aldığı, Mescid-i Aksa bekçilerinden Halil Et-Teruni ile Vakıflar Dairesi memuru Raid Zuğeyr’i de Mescid-i Aksa’da gözaltına aldığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar