FİLİSTİNLİ DİRENİŞ GRUPLARINDAN ORTAK ASKERİ TATBİKAT

Gazze Şeridi’nde faaliyet gösteren Filistinli direniş gruplarının askeri kanatları olası bir savaşa hazırlık için yapılması planlanan ortak askeri tatbikatın bugün başladığını duyurdu. 

Görüntülenme: 983 Tarih: 26 Aralık 2021 12:12
FİLİSTİNLİ DİRENİŞ GRUPLARINDAN ORTAK ASKERİ TATBİKAT

Filistinli direniş gruplarının askeri kanatlarının çoğunu şemsiyesi altında toplayan Ortak Operasyon Odası konuyla ilgili yayınladığı bildiride, eğitim alanlarında ve sahada gerçekleştirilecek tatbikatın tüm grupların katılımıyla birkaç gün devam edeceğini açıkladı.
 

Bildiride, tatbikat sırasında gruplar arasında anlayış birliğinin ve uyumun sağlanması, görevlerin hızlı ve etkili bir şekilde yerine getirilebilmesi için askeri eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirileceği ve Filistinli direniş gruplarının tecrübelerini paylaşacakları ifade edildi.
 

Eğitim faaliyetlerinin “Er-Rukn Eş-Şedid-2” adlı ortak askeri tatbikatla noktalanacağı açıklanan bildiride, tatbikatın amacının Filistin direnişinin çeşitli tehditlere karşı koyma gücünü artırmak olduğu kaydedildi.
 

Bildiride ayrıca Filistin direnişinin Filistin halkının ve kutsal değerlerinin sağlam dayanağı olmaya devam edeceği dile getirildi.
 

Filistinli direniş gruplarının ikinci kez bu tür ortak bir tatbikat gerçekleştirdikleri, Ortak Operasyon Odası’nın ilk tatbikatı “Er-Rukn Eş-Şedid” adıyla Aralık 2020’de düzenlediği bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar