RAMALLAH'TA ESİRLERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

 

Görüntülenme: 897 Tarih: 25 Aralık 2021 09:58
RAMALLAH'TA ESİRLERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

Dün (24 Aralık Cuma) Batı Şeria bölgesinin orta kesiminde yer alan ve Filistin Yönetimi'nin idari merkezi durumundaki Ramallah şehrinde işgal zindanlarındaki kadın ve erkek esirlere destek amacıyla düzenlenen yürüyüşe büyük bir kalabalık katıldı. Yürüyüşe katılanlar, işgal güçlerinin son günlerde esirlere yönelik vahşi muamelelerinin şiddetini artırmasına tepki göstererek, işgal rejiminin cezaevleri yönetiminden baskı ve şiddet uygulamalarına son vermesini istediler. 

Cuma namazı sonrasında, Ramallah'ın merkezindeki El-Menare Kavşağı'nda başlayan yürüyüşe muhtelif sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, aktivistler ve özgürleştirilmiş eski esirler de katıldı. Katılımcılar işgal rejiminin özelde kadın esirlere, genelde tüm esirlere yönelik şiddet uygulamalarına ve vahşi muamelelerine tepkilerini dile getirdiler. 

Katılımcılar esirlerin ve özellikle kadın esirlerin kırmızı çizgi olduğunu vurgulayarak onların direnişlerine destek verilmesi, işgal rejimi ve cezaevleri yönetimi karşısında verdikleri mücadelede yalnız bırakılmamaları gerektiğini vurguladılar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar